Wij staan voor een duurzame ontwikkeling.

Duurzaamheid

WPA-Robertus staat voor een duurzame ontwikkeling, die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat ons hierbij zowel om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Zo hebben ook wij baat bij een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen.

Sinds 2010 is WPA-Robertus bezig met het terugbrengen van het energieverbruik binnen haar organisatie, welke verdeeld is over 6 vestigingen, waarvan 2 vestigingen ook als productielocatie kunnen worden aangemerkt. WPA-Robertus voorziet voor een groot gedeelte (>90%) in haar eigen energiebehoefte.

Dit is voor een groot gedeelte gerealiseerd door het plaatsen van zonnepanelen, maar ook het plaatsen van ledverlichting, bewegingsmelders op verlichting, timers op heftrucks en isolatie van alle panden heeft hier aan bijgedragen.

De granen die wij vermeerderen worden geproduceerd, geschoond, opgeslagen en afgezet in de regio, waardoor transport tot een minimum wordt beperkt. Onze vestigingen zijn zo in ons afzetgebied gesitueerd, dat ook hier transport tot een minimum wordt beperkt.

De economie moet in 2050 duurzaam, klimaatneutraal, circulair en inclusief zijn. Daarom kan geen enkel bedrijf meer om duurzaam ondernemen heen. En dit is goed nieuws want duurzaam ondernemen levert niet alleen milieu- en maatschappelijk rendement op maar ook financiële winst.

Bedrijven die duurzaam ondernemen innoveren, maken hun bedrijf toekomstbestendig en zijn aantrekkelijk voor huidig en toekomstig personeel.

Door al deze maatregelen kunnen wij in de toekomst ook nog een betrouwbare partner blijven voor u als teler. En dragen wij zorg voor onze toekomstige generaties.