Verlengen van uw vakbekwaamheidsbewijs

Geschreven op 11 oktober 2019.


Gerelateerde afbeeldingSinds 1 januari 2019 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden, die van invloed kunnen zijn op het verlengen van uw bewijs van vakbekwaamheid. Er bestaan nu nog combinaties van licenties. Alle nieuwe passen die worden uitgegeven na 1 januari 2019 zullen van elkaar worden losgekoppeld. 
In de komende jaren wordt elke licentie apart vermeld op uw pas.

Voor 1 januari 2019 kwamen er meerdere samengestelde passen voor. Bijv. Uitvoeren Gewasbescherming + KBA. Als deze door het bijwonen van de juiste kennisbijeenkomsten wordt verlengd, krijgt u straks 2 nieuwe passen toegestuurd. Een pas Uitvoeren Gewasbescherming en een pas KBA. 

Ook is er een nieuwe licentie Adviseren Gewasbescherming bijgekomen.
Voor deze laatste licentie dienen 5 verlengingsbijeenkomsten te worden gevolgd, allen in de competentie Adviseren Gewasbescherming. Deze licentie kan dus niet worden verlengd door het bijwonen van de bijeenkomsten, zoals o.a. teelt en veiligheid en techniek.

Voor het verlengen van uw bewijs van vakbekwaamheid die is ingegaan voor 1 januari 2019 gelden nog de oude regels voor het verlengen. Maar voor de bewijzen van vakbekwaamheid die geldig zijn vanaf 1 januari 2019 gelden nu soms andere verlengingseisen.

Een overzicht van welke bijeenkomsten u dient te volgen, kunt u vinden op onze site.
Klik hier voor meer informatie.

Let op: Helaas maken wij nog te vaak mee, dat mensen te weinig of de verkeerde velengingsbijeenkomsten hebben gevolgd, waardoor hun bewijs van vakbekwaamheid (licentie) niet kan worden verlengd.
U moet dan opnieuw examen doen. Controleer daarom regelmatig uw studievorderingen. Dit kunt u doen door te gaan naar de site van bureau erkenningen en dan op inloggen te klikken.
Klik hier voor een directe link.

Mocht u uw inloggegevens kwijt zijn, dan kunt op deze pagina nieuwe inloggegevens aanvragen. Mocht dit niet lukken, dan staat hier ook het nummer van RVO op vermeld. Hier kunt u telefonisch terecht met al u vragen.