Waarschuwing

Geschreven op 29 november 2019.

Stop niet zomaar met het volgen van verlengingsbijeenkomsten, dit kan het volledig verliezen van uw pas tot gevolg hebben.

 

Wat als ik mijn KBA wil laten vervallen?

Stel u heeft een samengestelde pas bijvoorbeeld:
Uitvoeren Gewasbescherming + KBA en u heeft besloten om uw KBA niet langer te gaan verlengen.

Let op: Dan is het niet voldoende om geen verlengingsbijeenkomst KBA meer te volgen en wel alle bijeenkomst voor in dit geval Uitvoeren Gewasbescherming.

Bureau erkenningen geeft aan dat u, om uw pas te verlengen, alle benodigde onderdelen dient te behalen voor uw samengestelde pas. Als u geen actie onderneemt, dan vervallen alle licenties van deze samengestelde pas. 

DUS OOK UW BEWIJS VAN VAKBEKWAAMHEID UITVOEREN GEWASBESCHERMING!

U kunt dit voorkomen door de KBA licentie voor het verlopen van de pas te laten ontkoppelen. U kunt dit doen door in te loggen op de site van bureau erkenningen en dan naar het tabblad licentie te gaan. Hier kunt u dan klikken op het tabblad ontkoppelen KBA licentie. Als u dit heeft gedaan, dan pas kunt u stoppen met het verlengen van uw licentie KBA. 

Wat als ik mijn bewijs van vakbekwaamheid wil verlagen?

Mocht u uw licentie willen verlagen, bijvoorbeeld u heeft Bedrijfsvoeren Gewasbescherming + Distribueren Bestrijdingsmiddelen en u wilt alleen Bedrijfsvoeren Gewasbescherming verlengen, dan dient u, uw bewijs van vakbekwaamheid te verlagen. Hiervoor hoeft u niet in te loggen.

Als u naar de site www.erkenningen.nl gaat en u klikt op het tabblad licenties en vervolgens op het tabblad licentie verlagen. Dan krijgt u het Formulier vrijwillige wijziging vakbekwaamheidsbewijs. Dit dient u volledig in te vullen en op te sturen of te mailen naar bureau erkenningen. 

Voor beide geldt, u moet zelf actie ondernemen. Als u dit niet doet en u volgt niet alle bijeenkomsten van u samengestelde pas, dan wordt u pas als verlopen bestempeld en dient u dus opnieuw examen te doen.